Pixels to Points error

SyrettSyrett Global Mapper UserPosts: 31Trusted User
I'm trying out the pixels-to-points tool and repeatedly getting an error 
message after a few minutes. The project involves 90 drone images, and 
I've specified image size reduction by 4. 
I've pasted the log below. Can you tell what I'm doing wrong?

------------------ Global Mapper v19.1.0 (b021218) (355) [64-bit] [+LIDAR] - Pixels-to-Points Tool Log - [6/6/2018 2:25:35 PM] System Memory: 10,353,029,120 of 17,144,270,848 bytes available Creating point cloud from 10 images... Filename,Latitude,Longitude,Elev,Size,Camera,Focal Length (mm),Sensor Width(mm) "G:\Active PC\Naitauba Contours\D D Storage Drone\data\DJI_0296.jpeg",17∞ 00' 54.5125" S,179∞ 17' 34.2108" W,82.071 m,1368x912,DJI FC6310,7.1,12.8 "G:\Active PC\Naitauba Contours\D D Storage Drone\data\DJI_0296.jpg",17∞ 00' 54.5125" S,179∞ 17' 34.2108" W,82.071 m,342x228,DJI FC6310,7.1,12.8 "G:\Active PC\Naitauba Contours\D D Storage Drone\data\DJI_0297.jpeg",17∞ 00' 55.7363" S,179∞ 17' 34.2540" W,82.071 m,1368x912,DJI FC6310,7.1,12.8 "G:\Active PC\Naitauba Contours\D D Storage Drone\data\DJI_0298.jpeg",17∞ 00' 57.0389" S,179∞ 17' 34.2849" W,82.071 m,1368x912,DJI FC6310,7.1,12.8 "G:\Active PC\Naitauba Contours\D D Storage Drone\data\DJI_0299.jpeg",17∞ 00' 58.3379" S,179∞ 17' 34.2996" W,81.771 m,1368x912,DJI FC6310,7.1,12.8 "G:\Active PC\Naitauba Contours\D D Storage Drone\data\DJI_0300.jpeg",17∞ 00' 58.9410" S,179∞ 17' 34.3229" W,81.871 m,1368x912,DJI FC6310,7.1,12.8 "G:\Active PC\Naitauba Contours\D D Storage Drone\data\DJI_0301.jpeg",17∞ 00' 58.9359" S,179∞ 17' 34.3260" W,81.971 m,1368x912,DJI FC6310,7.1,12.8 "G:\Active PC\Naitauba Contours\D D Storage Drone\data\DJI_0302.jpeg",17∞ 00' 58.9334" S,179∞ 17' 35.1153" W,81.971 m,1368x912,DJI FC6310,7.1,12.8 "G:\Active PC\Naitauba Contours\D D Storage Drone\data\DJI_0303.jpeg",17∞ 00' 58.9193" S,179∞ 17' 35.5344" W,81.871 m,1368x912,DJI FC6310,7.1,12.8 "G:\Active PC\Naitauba Contours\D D Storage Drone\data\DJI_0304.jpeg",17∞ 00' 58.9019" S,179∞ 17' 35.5193" W,81.871 m,1368x912,DJI FC6310,7.1,12.8 Reducing image <DJI_0296.jpeg> from 5472x3648 to 1368x912... Reducing image <DJI_0296.jpg> from 1368x912 to 342x228... Reducing image <DJI_0297.jpeg> from 5472x3648 to 1368x912... Reducing image <DJI_0298.jpeg> from 5472x3648 to 1368x912... Reducing image <DJI_0299.jpeg> from 5472x3648 to 1368x912... Reducing image <DJI_0300.jpeg> from 5472x3648 to 1368x912... Reducing image <DJI_0301.jpeg> from 5472x3648 to 1368x912... Reducing image <DJI_0302.jpeg> from 5472x3648 to 1368x912... Reducing image <DJI_0303.jpeg> from 5472x3648 to 1368x912... Reducing image <DJI_0304.jpeg> from 5472x3648 to 1368x912... Calculated focal length in pixels of 760 for camera <DJI FC6310> with focal length of 7.11 mm and sensor width of 12.80 mm [6/6/2018 2:25:55 PM] ---------- RUNNING COMMAND LINE ---------- "C:\Program Files\GlobalMapper19_64bit\OpenMVG\openMVG_main_SfMInit_ImageListing" -P -i C:\Users\MAPGRA~1\AppData\Local\Temp\GlobalMapper\TMP7860\ImageToCloud\images -d C:\Users\MAPGRA~1\AppData\Local\Temp\GlobalMapper\TMP7860\ImageToCloud\sensor_width_camera_database.txt -o C:\Users\MAPGRA~1\AppData\Local\Temp\GlobalMapper\TMP7860\ImageToCloud -f 760 -x 1 -m 0 -c 3 Process <openMVG_main_SfMInit_ImageListing> took 1.0s and used max of 917,504 bytes of memory Process <openMVG_main_SfMInit_ImageListing> failed with code 0xC000001D, Windows 10 Pro (64-bit) Memory: 10,343,272,448 of 17,144,270,848 available [6/6/2018 2:25:56 PM] Command line: <"C:\Program Files\GlobalMapper19_64bit\OpenMVG\openMVG_main_SfMInit_ImageListing" -P -i C:\Users\MAPGRA~1\AppData\Local\Temp\GlobalMapper\TMP7860\ImageToCloud\images -d C:\Users\MAPGRA~1\AppData\Local\Temp\GlobalMapper\TMP7860\ImageToCloud\sensor_width_camera_database.txt -o C:\Users\MAPGRA~1\AppData\Local\Temp\GlobalMapper\TMP7860\ImageToCloud -f 760 -x 1 -m 0 -c 3> returned code 0xC000001D Max Memory Usage: 917,504 bytes (min free = 10,341,068,800 bytes)


Answers

  • MykleMykle Global Mapper User Posts: 426Trusted User
    You are probably doing nothing wrong.  What operating system are you using?

    For starters, suggest that you update your copy of Global Mapper.  You are using 19.1.0, and I was getting similar problems with 19.1.1.  The techs received lots of data from me, and you may have different results with the current version.  I was using Win7x64 with only 4Gb RAM, and upgraded to a Win10x64 with 64Gb RAM and the results were much better.  That said, I don't think that you should have to upgrade quite THAT much. 

    Note that the Pixel-to-Point tool is in beta testing, so perfection is not yet expected.  I used a trial license of LIDAR for my testing, and that has long expired. 

    If you still have problems, a report to geohelp@bluemarblegeo.com will be more productive than this forum.  But we'd like to hear about your results here, if you would like to share. 



Sign In or Register to comment.